“I really like the wall of alcoves, as it adds character and it gives a vacation vibe to the apartment when the windows are open to the balcony,” confesses the owner, who enjoys the 129-square-foot alfresco space that offers views of the back gardens of the neighboring houses. “Having dinner outside in the summer is definitely a big plus.”

BEFORE: The basic layout of the kitchen was fine but needed a jolt of color and modernity.

AFTER: In the peacock blue and walnut kitchen, some pieces are by IKEA, and the cabinet doors are by Helsingö.

Natural materials were used throughout. For example, the waxed concrete floor creates unity and fluidity throughout the whole apartment; the wooden logs at the entrance and on the legs of the dining room table are a reference to Japan; the birch plywood in the living room and the walnut in the kitchen match the ’70s spirit; and the terra-cotta in the bathroom and the poplar on the ceiling in the bedrooms give the feeling of being in a cabin. “We wanted to create a calm and relaxing apartment that would have some personality at the same time,” the interior architects say.

An &Tradition wall light was placed in the peaceful bathroom, where natural materials prevail.

“The style is simple yet with some bold choices and refined details,” the owner says. “It is eclectic with a mix of Mediterranean, Japanese, and Scandinavian influences.”

A Roly Poly chair by Faye Toogood, a stool by Marie Michielssen for Serax, and a Tahiti lamp by Ettore Sottsass are some of the many surprises that can be found in the apartment. “I love the oval oak dining table that was designed by Heju and manufactured in Portugal. It is both robust and unpretentious,” homeowner Hélène says. “The piece of art above the sofa, which is printed on silk, was designed a few years ago by my friend Benjamin Rossignol, who is an art director, so it is very special to me.”

In the entrance a Schneid suspension lamp combines with a made-to-measure mirror.

Their client didn’t want many colors in her home, so the team at Heju decided to highlight only the entrance—the heart of the apartment—with a pale green. They chose vintage hues in the kitchen, where peacock blue combines with walnut, to honor the soul of the place.

“I feel secure and at peace here,” the owner says. “My home is really like a cocoon of light and harmony in a fast-paced environment.”

Source Article